Nordisk kustkultur

Nordisk nettverk for vern og bruk av eldre fartøyer og kystmiljø.

Ebeltoft, Danmark 2012

 

2012 stod Ebeltoft i Danmark som värd den 11-15 juli. Gå in på www.ebeltoft2012.dk för att få veta mer

http://stiften.dk/syddjurs/stor-festival-med-fokus-paa-kystkultur

 

 

 

 

Stor festival med fokus på kystkultur

 

Kilde: Århus Stiftstidende

Gamle træskibe og lystfartøjer fyldte op havnene i Ebeltoft med liv, bakket op af lokale foreninger og handlende.

 

Med 78 skibe i havnen, omkring 500 sejlende gæster og masser af aktiviteter til lands og til vands bliver der tale om en festlig og spektakulær begivenhed for hele byen, når Nordisk Kystkulturstævne folder sig ud på Ebeltofts havnefront i dagene 11.-15. juli.

 

»Festivalens formål er dels at samle træskibe og ældre lystfartøjer på tværs af landegrænserne. Dels er det et kulturelt stævne, der skal gøre opmærksom på den kulturarv, vi er så rig på her, og som er forbundet med kyst og hav,« siger koordinator af festivalen, Søren Høg, Ebeltoft.

 

Stor lokal opbakning

»Vi har mødt rigtig stor opbakning til festivalen blandt både lokale foreninger, organisationer, erhvervsliv og kommune, og det bliver en event for hele Ebeltoft, borgere og turister inklusive. Vi håber blandt andet på at få lov til at opstille et stort telt på den kommunale halvø med plads til aktiviteter, udstillinger og boder. Der bliver offentlig adgang til det hele, for det er hele tanken bag. Tidspunktet er rigtig godt til også at få turisterne i tale og slå et slag for vores dejlige kyster,« understreger han.

 

Baggrunden for festivalen er et nordisk kystkultursamarbejde, som den landsdækkende Træskibs Sammenslutningen er med i. Det var formanden for træskibssammenslutningen, arkitekt Poul Erik Clausen, Stabrand, der efter den første festival i Island sidste år fik foranlediget, at begivenheden fremover skal foregå på skift mellem landene.

 

«Jeg sikrede mig ved den lejlighed, at festivalen kommer til Ebeltoft i år,» fortæller han og understreger, at festivalen først og fremmest skal være folkelig med åbne aktiviteter for alle.

 

Derfor inviteres publikum gavmildt ombord til »åbent skib«, og der bydes på både eskadre- og kapsejlads for samtlige 78 både, ligesom motorbåde og fiskekuttere i flok vil vise sig frem på vigen i al deres pragt.

 

«Det hele skal foregå »nede på jorden«. Det bliver en fest for hele byen, og publikum skal komme ned på havnen og være en del af os,» understreger Poul Erik Clausen.

 

 

 

 

 

Nordisk Kustkultur

Nordisk kustkulturfestival

 

Kommer att arrangeras i Siglufjörður, Island

dagarna 4-8 juli 2018.

 

Se Fyrföreningens hemsida